Barion Pixel

Öt dolog, amit semmiképp ne csinálj szakítás után

Öt dolog, amit semmiképp ne csinálj szakítás után

Függetlenül attól, hogy te vetettél véget a kapcsolatnak, vagy veled szakítottak, az egyik legfájdalmasabb élmény az életben. Szakítás után dühösek vagyunk, magányosnak érezzük magukat, haszontalannak, értéktelennek: biztosak vagyunk abban, hogy az élet már soha nem lesz olyan, mint előtte. Ez a felfokozott érzelmi állapot számtalan nem szokványos dolgot hozhat elő belőlünk: íme öt tipikus, amit soha ne tégy, hogy értékes nő maradhass.

1: Ne könyörögj újabb esélyért

Ha vége a kapcsolatnak előbb-utóbb felmerül benned, hogy talán újra megpróbálhatnátok, szeretnél egy második (vagy sokadik) esélyt. Ez teljesen természetes. De könyörögni azért, hogy visszafogadjon, nemhogy rossz, hanem egyenesen megalázó.
Semmiképpen ne tedd. Vizsgáld meg mi az, ami ebben a helyzetben hiányzik és bár kicsit bullshit, de próbálj magadra koncentrálni. Akármire jutsz ne könyörögj. Nincs szükséged arra, hogy sírj előtte ő pedig szánalomból visszafogadjon, vagy a legmélyebb érzelmeid kimutatásakor még messzebbre lökjön? Igaz?

2: Dugd el a telefonod

Több oka is van. Egyrészt – ha trauma ér minket – hajlamosak vagyunk magunkat sajnáltatni és a közösségi médiában felhívni magunkra, a fájdalmunkra a figyelmet. Láttál már ilyet mástól: szakítós idézetek, lecserélt borítókép, fájdalmas posztok, fekete-fehér fotók. És a közös képek kitörlése, státuszátállítás, a legrosszabb a jópofának hitt üzenetek/posztok: „Tudok nokedlit szaggatni, elveszel feleségül?”
Ezeket semmiképpen ne tedd: gondolj bele, hogy amikor másnál láttad azt mondtad: drámázik. Vagy túltolja.
És van itt még valami: gyerekes letiltani és kamu profilról nézegetni, hogy van az exed.

3: Ne ismerkedj kényszeredetten!

Ne értékeld le magad azzal, hogy válogatás nélkül mindenkivel randizol, szexelsz, kiéled magad, hogy megmutasd, másnak bezzeg kellesz. Az exedet ez már nem érdekli. Ám attól, hogy szakítottatok még értékes nő vagy, valahol valaki éppen olyat keres, amilyen te vagy.

4: Ne katasztrofizálj

Kétségtelen, hogy a szakítások fájdalmasak (még akár fizikai fájdalmat is okozhatnak). De nem jelentik a világ végét. Még ha brutálisnak is érzed a dolgokat egy szakítás után, ne hagyd, hogy az érzelmeid intenzitása miatt kételkedni kezdj önmagadban. Az olyan szavak, mint a „mindig”, az „örökre” és a „soha” erőteljesek és rettenetesen haszontalanok, és szinte soha nem igazak! Nem történt katasztrófa, higgy magadban! Kicsit koncentrálj magadra, próbálj ki új dolgokat. Fontos, hogy a másik oldalra se ess át: az sem helyes, ha szakítás után teleposztolod közösségi médiát boldogan bulizós, utazós, olyan szexi képekkel amire like-okat vársz.

5: Ne „savazd” az exed

Lehet, hogy kemény a következő mondat: készülj fel rá. Az exedről való szemétkedés csak egy embert tesz idiótává – téged.
Nem, nem volt neki kicsi. Nem, nem volt „szar az ágyban”. Nem, nem volt impotens és igen, eljuttatott a csúcsra. Buta sem volt és seggfej sem ahogy alkoholista sem. Szar apa és szar ember sem volt. Vagy, ha ez volt miért voltál vele? Ne démonizáld.

Ha nehéznek érzed a szakítást, segíthetek neked egyrészt kilábalni belőle, másrészt megmutatom, hogy mennyire értékes nő vagy még akkor is ha éppen most mélyponton állsz. (Sőt, adok egy olyan jogsit a férfiakhoz, hogy végre jól is boldogulj velük.).

https://lelekkavezo.hu/jogositvany-ferfiakhoz-03/

Ha viszont személyes segítséget szeretnél, hogy megküzdj ezzel a krízishelyzettel, akkor jelentkezz online tanácsadára:

https://lelekkavezo.hu/30-perces-konzultacio/