Barion Pixel

Öt olyan párkapcsolati red flag amikor azonnal menekülj!

Öt olyan párkapcsolati red flag amikor azonnal menekülj!

Talán te is beleestél abba a hibába, hogy megismerkedtél valakivel, az első néhány hétben a szerelem ráborította a fátylát az intő jelekre, így csak később vetted észre, hogy valami nem stimmel. Számtalan ilyen intő jelet elég megbeszélni, de vannak olyanok amikor nincs miről beszélni, amikor menekülni kell. Íme a szakértők szerint leggyakoribbak!

Gyakori hazudozás

Egy felmérés döbbenetes eredményeket mutatott: mindenki, minden nap legalább 150 alkalommal hazudik vagy füllent. Ennek egy része az úgynevezett white lies, azaz a fehér hazugságok, melyek önzetlenek. Ilyen például amikor azt hazudjuk a gyerekünknek, hogy létezik a Mikulás vagy a szétcsúszott pasinak, hogy nem is néz ki olyan rosszul.
Ám ha a partnered gyakran hazudik és a hazugságok a saját védelmét szolgálják (ezek lehetnek apró hazugságok, például ha nem őszinte azzal kapcsolatban, hogy hová mennek – vagy nagy hazugságok, például ha nem mondják el, mennyi adósságuk van) az bizony ok a menekülésre.

Folyamatos degradálás, érzelmi bántalmazás

Ha a partnered gyakran kritizál vagy lekezel, még ha ez finom vagy passzív-agresszív módon történik is, az hatással lehet az önbecsülésedre. Ez az érzelmi bántalmazás egy formája, amely szorongáshoz és bizonytalanságérzéshez vezethet a párkapcsolatban. Egy 2013-as tanulmány szerint az érzelmi bántalmazás ugyanolyan káros lehet, mint a fizikai bántalmazás, mindkettő hozzájárul a depresszióhoz és az alacsony önbecsüléshez – így ezt a piros zászlót mindenképpen komolyan kell venni.

Nincs kompromisszumkészség

Ha a partnered még az apró dolgokban sem hajlandó kompromisszumot kötni, akkor vigyáznod kell vele. Ha olyan valakivel vagy kapcsolatban, aki úgy tűnik, mindent egyoldalúvá tesz, minden döntést ő akar meghozni és nem fogadja el (vagy meg sem hallgatja) a kéréseidet, szempontjaidat, érveidet, a végén elnyomja az akaratodat. Az egészséges kapcsolatokban alapvető fontosságú, hogy figyelembe vegyétek egymás igényeit és vágyait. Ha ez nem így van akkor egész életében irányítani akar, ami egy red flag.

Elmenekül a nehéz beszélgetésekből

Az olyan férfi, akinek nincsenek meg a problémákkal való megbirkózáshoz szükséges érzelmi vagy viselkedési készségei, és ehelyett elfut a problémák elől, árthat a kapcsolatnak. Minden komoly döntés rád marad ez pedig extrém teher, amit nem feltétlen kell elviselned.

A nyílt kommunikáció hiánya

A kommunikáció a kapcsolat alapja, így, ha nem tudtok nyíltan és egészségesen kommunikálni, akkor problémákba fogtok ütközni. Az egészséges kapcsolat biztonságos helyet biztosít mindkét fél számára, ahol nyíltan beszélhetnek az érzelmeikről anélkül, hogy félnének az ítélkezéstől vagy a kritikától. A téma sokféle lehet: megbeszélhetitek, hogy ne cigizzen mert rengeteg pénz, azt, hogy ki melyik tengerpartot szereti, vagy akár nyíltan kommunikálhattok a szexuális vágyaitokról is. Ha az ilyen beszélgetésektől elzárkózik az gond.

Ha nincsenek barátai

Ha a pasidnak nincsenek barátai, az több okból is red flag lehet. Lehet, hogy nem képes vagy nem akar barátságot kötni és fenntartani másokkal. Ez azt jelentheti, hogy hiányoznak a szociális készségei, nehéz személyiségű vagy negatívan tekint másokra. Az ilyen kapcsolatban gond lehet a ragaszkodása és hogy minden idődre igényt tart.

Amint látod a red flag-ek nem azok, hogy milyen ruhában érkezik vagy miért koszos az autója, hanem a hosszú távú gondok.

Ha úgy gondolod, hogy egy olyan kapcsolatban vagy ahol sok a red flag, vagy nem tudod eldönteni, hogy amit érzel, jelentkezz be egy 30 perces Párkapcsolati Gyorsszervíz online tanácsadásomra beszéljük meg és segítek eldönteni.

Link: https://lelekkavezo.hu/30-perces-konzultacio/

Vagy végezd el az online kurzusomat és szerezd meg a Kulcsot a férfiakhoz!

Link: https://lelekkavezo.hu/jogositvany-ferfiakhoz-parvalasztas-01/