Barion Pixel

Minden, amit a „red flag”-ről tudni kell!

Minden, amit a „red flag”-ről tudni kell!

Az ismerkedés kockázatos, hiszen amikor megismerkedsz egy új pasival, nem tudhatod, hogy egy érzelmi terroristával hozott össze a sors, vagy a férjed lesz. Benyomásaid, megérzéseid azonban lehetnek, ahogy a barátok és a barátnők is mondhatnak róla véleményt. Vannak olyan hibák, gondok – red flag-ek amiket észre kell venned. De mi az a red flag, miért baj és hogy ismerd fel? Ebben a cikkben mindent megírunk.

De mi az a red flag?

A red flag divatszó. Azt a világot éljük amikor rendkívül gyorsan ítélkezünk és mondunk sarkosan negatív véleményt – vagy ami a legrosszabb, vonunk le hosszú távú következtetéseket – a legapróbb hiba miatt: gyakorlatilag a millió pszichológusnő országa lettünk, akik szeretnek ilyen „szakszavakkal” dobálózni.
Tételezzük fel, hogy találkozol egy pasival, aki nem hoz az első találkozóra rózsát: red flag mondja majd valamelyik barátnőd és egészen addig el fog eljutni, hogy spórolós és nem visz majd soha nyaralni. Ha a pasi meghív egy italra, red flag-mondja az antialkoholista barátnőd és már vizionálja, hogy bántalmazó kapcsolat lesz mert részeges. Ha a férfi egy szerelmes filmre visz moziba: red flag, mondja a barátnő, hiszen nyálas, pipogya. Szenzációsan néz ki a pasi – red flag – mondja a barátnő, hiszen széjjel fog csalni.
De most lépjünk túl a bulvárpszichológián és nézzük melyek a valódi red flag-ek.

Az igazi red flag-ek

A párkapcsolati vörös zászlók olyan figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy hatalmas köztetek a szakadék, hogy nem passzoltok, hogy más az értékrendetek, a státuszotok, intelligenciátok, más élethelyzetben vagytok. A vágy és a szerelem gyakran elhomályosíthatja ezeket a látható jeleket, így a radarod alá kerülhet, hogy önimádó, hogy elnyom, vagy bármilyen hasonló attitűd. De akkor, hogy ismerd fel a valódi problémákat?

Így ismerd fel!

Mielőtt tovább megyünk szögezzük le, hogy rendkívül nehéz, hiszen vívódsz. Ha érzel egy intő jelet, azon gondolkodsz, hogy valódi-e, amit érzel, vagy talán túlgondolod?
És itt kell egy határt húznod: kétségtelen, hogy egy agresszív viselkedés, vagy egy rangon aluli férfi azonnali döntés és nincs min gondolkodni.

De ha csak nem nyitja ki előtted az autód ajtaját, esetleg koszosabb a kocsija, netán nem a legjobb étterembe visz el vacsorázni és költ el 30 000 forintot, az nem feltétlen red flag. A döntés ezért nehéz.

Még bonyolultabbá teszi az ilyesmit, hogy lehetetlen kivédeni: fogalmad nincs arról, hogy a randipartnered (főleg, ha afféle vakrandi vagy társkereső, netán összehoztak vele) milyen lesz. Lehet, hogy bizonyos cselekedetei nem tetszenek az adott pillanatban, de később átgondolva igen. Ahogy lehet, hogy akkor tetszenek később nem.
Bonyolult tehát felismerni, de van egy jó trükk (kicsit macerás, de tedd meg magadért)

Te ismered magad, pontosan tudod, hogy mire vágysz. Szedd össze a gondolataidat és döntsd el mire van szükséged és mit akarsz? Alkalmi kapcsolatot, akihez néha jó odabújni? Egy barátságot? Egy férfit, akit szerethetsz? Férjet?

Fura lehet, amit most mondunk, de ha a fentieket eldöntötted akkor ez alapján változnak a red flagek. Kell egy pasi, akihez alkalmanként jó odabújni: nem red flag, hogy jól néz ki. Épp ellenkezőleg….

A red flag téma sokkal bonyolultabb annál minthogy gondolkodás nélkül ráaggasszunk emberekre negatív jelzőket. Ám ha nem vagy biztos abban, hogy mit érzel, vagy hogy red flag, vagy nem, jelentkezz hozzám egy 30 perces konzultációra. Beszéljük meg, biztosan kívülálló segítséget kapsz tőlem. Ide kattints: https://lelekkavezo.hu/30-perces-konzultacio/