Barion Pixel

Amikor megszűnik a szex (avagy a szexmentes kapcsolat)

Amikor megszűnik a szex (avagy a szexmentes kapcsolat)

Rengeteg oka lehet annak, ha rövidebb (ritkán hosszabb) ideig nem kívánod a párod, vagy nem kívánjátok egymást és egyszerűen eltűnik a kapcsolatotokból az intimitás és a szex. Ez természetes. Gond akkor van, ha teljesen elveszik, eltűnik és hónapok esetleg évek óta nincs, és egy szexmentes kapcsolatban ragadsz. De miért ragadsz benne és mi a megoldás?

8 év szexmentesen

Nemrég beszélgettem egy (volt) egyetemi csoporttársammal, egy lánnyal. Valahogy a párkapcsolatra és a szexre terelődött a beszélgetés és elmondta, hogy a párjával (egyébként 2 gyerekük van) már 8 éve szexmentesen élnek egymással, házasságban. Azaz egyáltalán nem élnek nemi életet. Azt is mondta, emlékszik, az egész akkor kezdődött amikor a második gyereknél a férje a terhesség alatt 9 hónapig nem kívánta, utána 3 hónapig nem lehetett, úgyhogy lassan el is szoktak tőle.
A csoporttársam esete egyáltalán nem rendkívüli, rengetegen élnek szexmentes kapcsolatban. Az a kérdés, hogy a szexmentes házasság, kapcsolat kibírja-e az idő próbáját?

Mi történik, ha nincs szex?

Bár a szex nem a legmeghatározóbb tényező a párkapcsolati boldogság szempontjából, a szex és az intimitás hiánya a házasságodból komoly párkapcsolati problémákhoz vezethet. Haraghoz hűtlenséghez, önértékelési zavarhoz az önbecsülés hiányához. Ez pedig olyan sérülés, amelyet nem lehet helyrehozni.
De miért nincs szex, mi lehet a szexmentes kapcsolat oka? Íme néhány válasz.

Miért nincs szex: az okok

Ha belegondolsz egész életedben azt hallottad, hogy a férfiaknak mindig mindenhol van kedvük szexelni, de valójában ez nem igaz. A munkahelyi vagy otthoni stressz a férfiakat és a nőket is kimerítheti, így az alvás vagy a kikapcsolódás más módja sokkal vonzóbb lehet mint a szex.

Gond lehet az alacsony önértékelés. Az alacsony önbecsülés megterhelheti az ember kapcsolatait, különösen, ha a testi intimitásról van szó, mert gátlásokhoz és végső soron szexmentes kapcsolathoz vezet. Ha meghízott, ha kopaszodni kezd, ha nem érzi magát férfinak, önmagától vonja meg a szexet.

Fáj a fejem: klasszikus. És vágyromboló. Ha gyakran utasítod vissza a férfit, előbb utóbb nem fog próbálkozni még akkor sem, ha te éppen akarod.

Lenullázódhat a szex, ha az intimitás is hiányzik. Ha úgy érzed, hogy lelkileg elszakadtál a partneredtől, az megnehezítheti a kapcsolatot a szex során. Ez nem csak a nőkre igaz, a férfiak is vágynak az érzelmi intimitásra a házastársuktól.

És az unalom. Kíváncsi vagy mikor hagyják abba a párok a szexet? Amikor már nem próbálnak ki új dolgokat a hálószobában. A szex unalmassá válhat, ha nem próbáltok ki folyamatosan olyan dolgokat, amelyek szórakoztatóbbá, izgalmasabbá és magával ragadóbbá tehetik. Ha nincsenek új módszerek, amelyekkel élvezheted a szexet a partnereddel, a házastársi szex unalmassá válhat.

Persze lehet az is az ok, hogy valamelyikőtök, vagy mindketten félreléptek, mert a szex alapvető emberi szükséglet. Ha nincs otthon akkor keresel máshol. Igaz?

Mi történik, ha nincs szex?

Tulajdonképpen a legrosszabb, ami történhet. Ha egyszer a szex megszűnik egy kapcsolatban, a házasság gyakran hatalmas bajban van. Távolságtartás alakul kim (észre fogod venni, hogy nem is simogatjátok egymást), emiatt vagy az egyik, vagy mindkét partner felháborodik.
A másik gond, hogy szinte lehetetlen visszahozni mert mindketten a másiktól várjuk a megoldást és hiába tudjuk, hogy kezdeményezni kellene a visszautasítástól való félelem olyan erős korlát, hogy egyikünk sem teszi

A szexnélküliség csak akkor gond, ha problémát jelent

Egyes felmérések szerint a világon a házasságok 20-25%-a szexmentes és ez az arány növekszik, tehát ha egy ilyen kapcsolatban vagy, nem vagy egyedül, sőt. Terapeuták szerint egyébként, ha ez a szexmentesség mindkét félnek megfelel akkor nincsen gond.

Gond akkor van, ha ez a helyzet valakinek nem komfortos, mert ő vágyna rá.

Ha éppen ilyen helyzetben vagy, kattints és kérj egy 30 perces Párkapcsolati Gyorsszervíz tanácsadást, ahol segítek megérteni a férfiakat és megadni az esélyt arra, hogy megmentsd a párkapcsolatod.

Link: https://lelekkavezo.hu/30-perces-konzultacio/

Vagy ezzel a minikurzusommal is segíthetek neked: https://lelekkavezo.hu/elsosegely-szenvedely-01/