Mi a párkapcsolat 7 szava?

Ha szeretnéd, hogy jobban működjön a párkapcsolatod, akkor olvasd el ezt a cikket és meríts erőt belőle.

Melyek is ezek a szavak?

1. Kérni.

Pl. Szeretet, törődést, megértést, időt. Ki tudjuk-e fejezni mit akarunk a párunktól? Mire vágyunk, mit szeretnénk tőle, mind ezt úgy, hogy nem felünk attól, hogy sokat kérünk-e…?

2. Adni.

Pl. Adni úgy, hogy csak az adás örömével foglalkozni, nem pedig attól félni, hogy visszafelé mi is jól fogunk-e járni? Nem adunk-e sokat? Vissza kapjuk-e a szeretet amit adtunk.?

3. Kapni.

Pl. El tudom, fogadni, hogy a páromtól csak úgy kaptam szeretetet.? Figyelmet, érzéseket. Hogy nem kell ezért cserébe később valami fájdalmasat adnom…?

4. Elvenni.

Pl. Én idő. Tudom-e megmondani a páromnak, hogy nekem most magamra van szükségem? Most nem szeretnék mással foglalkozni… Magamra helyezni a fókuszt?

5. Visszautasítani

Pl. A klassz kis “nem”. Kitudok-e kiállni valamiért, amit nem akarok. Tudom-e mondani, hogy nem ezt nem fogom eltűrni, megérteni, megbocsájtani..? És ezeket betartani..?

6. Megosztani.

Pl. Tudok-e beszélni arról ami igazán fáj? Ami vele kapcsolatban fáj? Vagy azt érzem, ha sok fájdalomról beszélek, akkor nem fog úgy szeretni. Másképp fog rám nézni… Merek-e ebben is önmagam lenni mellette?

7. Játszani.

Pl. Az öröm megélése.Tudunk-e együtt olyan dolgokat csinálni, amikor elfelejtjük a gondokat és csak játszunk. Játszunk együtt mint 2 gyerek. Élvezzük csak magát a játékot és maga a játék, az együtt játszás a cselekvés célja?

 

 

Ha  szeretnéd többet olvasni a témában és tudni mivel folglalkozom, akkor kattints a tovább olasom gombra.