Mi van a megfelelési kényszerek mögött? Megoldás itt:

Mi van a megfelelési kényszerek mögött?

Ha végigpörgeted a Facebookod, vagy az Instagramod, csupa boldog, hihetetlenül sikeres ember fog veled szembejönni. Akiket épp eljegyeztek, vagy házasodnak, miközben te épp szingli vagy. Akik különleges helyeken nyaralnak vagy síelnek, miközben te a hóban-fagyban vacogva kaptatsz a munkahelyedre. Akik a mai nap is tökéletes sminkben vagy outfitben lépnek az utcára, mint valami modell.

Mindenki olyan tökéletesnek tűnik.

Te pedig teljes erőbedobással azon vagy, hogy te is passzolj ebbe a világba: 200%-ot nyújtasz a munkahelyen, hogy előrelépj; hetente tartasz beauty napot és akár négyszer- ötször is elmész edzeni, hogy te is olyan playboy vagy playgirl legyél, mint mások; mindenhova elmész és mindenben részt veszel, hogy semmiből ne maradj ki és része legyél a körforgásnak. A telefon folyamatosan ott lóg a kezedben, és figyeled, mit csinál a közösség.

Kifelé fordulsz, és egy perced sincs igazán magadra, magadra – befele fordulva, magunkra fókuszálva.

Igazi figyelmet adva önmagunknak.

Ehelyett teljes erőbedobással azon vagy, hogy megfelelj azoknak a kegyetlen normáknak, amit a környezetünk vagy az a tökéletes, virtuális világ sugall.

Azért, hogy te is részes lehess ennek a világnak.

Azért, hogy a teljesítményed igazoljon téged.

Azért, hogy felnézzenek rád, és legyél valaki.

Azért, hogy érdemesnek érezd magadat – érdemesnek a kapcsolatokra, a szeretetre.

A mozgatórugója nem más, mint hogy megfelelj a környezetednek; az a félelem, hogy nem leszel elég jó a kapcsolataidnak – és csak kevesen képesek felismerni, hogy valójában nem másoknak, hanem magadnak nem tudsz megfelelni igazán.

Nem mások nem fogadnak el tökéletlenül, hanem Te nem tudod elfogadni önmagad.

A legnagyobb erő ahhoz szükséges, hogy le tudj mondani arról, akinek a környezet nyomása szerint lenned kéne, és engedni, hogy az lehess, aki valójában vagy. Mert az az igazán különleges, és az az elég. 

Viszont ha úgy érzed, segítségre van szükséged a megfelelési kényszered leküzdésében, kattints és nézd meg mivel tudunk neked segíteni.

Részletekért kattints az érdekel a Lélekkávézás gombra.